MINDEORD OVER SVEND PETER RANDLØV

Af major Ib P. Jensen

En sand kriger har meldt fra.

Kaptajn Svend Peter Randløv er stille sovet ind, tidligt om morgenen den 22. oktober, på Slagelse Sygehus efter længere tids tiltagende sygdom.
Svend Peter Randløv blev 87 år.
Svend Peter, som han blev kaldt blandt venner og kolleger, blev indkaldt til Hæren i maj 1950, og hans forløb i tjenesten kan stort set sammenlignes med de fleste andre, som har været tjenstgørende i samme tidsperiode.
Svend Peter nåede at forrette tjeneste ved den danske styrke i Itzehoe, og han gjorde tjeneste i bl.a. Gaza og på Cypern.
Svend Peters fik en enorm indflydelse på uddannelsen af samtlige enheder ved Sjællandske Livregiment, da han i starten af -80érne blev leder af Instruktørpuljen ved Sjællandske Livregiment. Et job som han påtog sig – og løste til perfektion. Svend Peter blev en mentor for de ansatte i Instruktørpuljen, og ”drengene” som han kaldte sine nærmeste medarbejdere elskede ham og bar ham på hænder og fødder gennem årene, indtil han gik på pension i 1990.
Alt hvad Svend Peters arbejdede med bar præg af energi, samvittighed og systematik. Således blev Instruktørpuljen et forbillede for lignende konstruktioner ved andre regimenter i Danmark.
Svend Peter havde en stor passion for historie, hvor krigshistorien havde hans særlige opmærksomhed. Han nåede i en alder af 80 år at deltage i en rejse til Normandiet, hvor han ved selvsyn fik ”samlet op” på den store mængde af viden, som han har tilegnet sig gennem den store mængde lekture, som han til det sidste havde indenfor rækkevidde.
Svend Peter Randløv vil blive husket som en troværdig og samvittighedsfuld officer. Han var en kær kollega og en god ven gennem mere end 40 år.
Svend Peter er savnet af sin nærmeste familie, som begrænser sig til et tæt forhold til sønnen Peter, dennes hustru Heide samt hans barnebarn Karina.

Som afslutning vil jeg benytte et citat fra min kære ven:

Kære familie, kære venner.
Det var så det.
Nu og da ganske festligt, og aldrig kedeligt.
De af jer som skal opad –
PÅ GENSYN

Svend Peter

 

DANCON IX 19682003

Bestyrelsen og soldaterkammerater udtrykker i denne så svære tid et

Æret være Svend Peter Randløvs minde.

Total Page Visits: 1931 - Today Page Visits: 1